ПІДТРИМКА. Триває відродження колишньої гетьманської столиці міста Глухова, що на Сумщині. Державна довгострокова програма зі збереження історико-культурної спадщини та розвитку туристичної інфраструктури цього міста, затверджена Кабінетом Міністрів України позаторік у липні, передбачає активну фінансову підтримку розбудови міста та його історичних пам’яток. Зокрема до кінця 2016 року місто одержить з державного бюджету близько 100 мільйонів гривень.

Як повідомив перший заступник голови Сумської обласної ради Олег Бояринцев, протягом минулого року вдалося реставрувати і капітально полагодити історичні об’єкти, які сьогодні мають важливе соціальне значення для жителів міста. Так, оновлено приміщення колишніх дитячого притулку М.Терещенка, Веригінської міської 4-класної школи, безплатної лікарні святої Єфросинії та інфекційного відділення земської лікарні, що становлять значну історико-культурну цінність. Нині тут розташовані відповідно загальноосвітні школи № 3 і 4, поліклінічне відділення Глухівської ЦРЛ та Центр реабілітації дітей-інвалідів. На цих об’єктах освоєно майже 13 мільйонів гривень.

За словами міського голови Глухова Юрія Бурлаки, у підготовці й виконанні програми значну допомогу постійно надає почесний громадянин міста Андрій Деркач. Ось і на нинішній рік заплановано виконати значний обсяг реставраційних і ремонтних робіт. Об’єктами уваги будівельників стануть сквер Терещенків, кілька житлових будинків, дороги, заклади комунального господарства.  До речі, нинішня програма вже друга в недавній історії Глухова. Першу було ухвалено наприкінці 1990-х років, вона тривала майже десятиліття.