ЗНАЙ НАШИХ!

Велосипедист Ігор Кальченко подолав 1810 кілометрів з Луганщини до Закарпаття за 69 годин

Про свій намір установити національний рекорд під символічною назвою «Від краю до краю» котельник Сумського НВО імені Фрунзе заявив порівняно недавно. Проте йшов, точніше, їхав до нього на велосипеді тривалий час. Вочевидь, ще з 2003-го року, коли став працювати в Сумах, а мешкав у районному центрі Білопілля за 45 кілометрів. Відтак вважай щодня долав на двоколісному транспорті майже сотню кілометрів. Як жартують родичі, знайомі і сусіди, Ігор ледь не ночує на велосипеді.

Ігор Кальченко — велосипедист-рекордсмен. Фото надано автором

Свого часу спортсмен — ентузіаст долав рекордні відстані від Луганська до Ужгорода, від Сум до Сімферополя. Приміром, останній маршрут протяжністю 800 кілометрів зайняв усього 36 годин.

Цього разу Ігор Кальченко заручився допомогою групи підтримки, що супроводжувала його в дорозі,  і для соло-марафону обрав стартовою точкою село Ізварино на сході Луганщини, а фінішною — місто Чоп. Розпочавши крутити педалі пізно ввечері 24 червня, ополудні 29-го він тріумфально в’їхав до західного міста на кордоні з Угорщиною. Середня швидкість руху становила близько 30 кілометрів на годину. Загалом 37-річний житель Білопілля на Сумщині провів у дорозі 109 годин 9 хвилин.

Як говорить координатор проекту Юрій Швидкий, Ігор не зміг укластися у заздалегідь означений термін, а саме — 90 годин. Негативно вплинули сильна спека, а на території Західної України — проливні дощі. Однак негода не змогла завадити представнику Сумщини встановити національний рекорд, оскільки раніше не знаходилося відчайдухів для такого марш-кидка.

Досягнення білопільця ввійшло до Національного реєстру  рекордів України. Символічно, що це сталося одразу після святкування Дня Конституції України. Сам же Ігор каже, що таким вчинком хотів привернути увагу співвітчизників до занять спортом, зокрема, велосипедом. На його переконання, це найкращий і найзручніший вид транспорту, який він не проміняє на жоден інший.