Володимир ГАЛАУР, 
«Урядовий кур’єр»

У селищі Дослідне Красноградського району Харківщини за кошти німецьких партнерів реконструювали будівлю лабораторного корпусу дослідної станції сільгоспінституту, пристосувавши її під житло для тимчасово переселених осіб.

Як розповів красноградський міський голова Володимир Максим здача об’єкта та видача ордерів відбудуться в листопаді. У будівлі розміщено 4 двокімнатні квартири по 45 квадратних метрів та 8 однокімнатних квартир по 26 квадратних метрів.

«Тут були голі стіни без вікон та дверей. Тепер це новий будинок – відновлений за сучасними технологіями. У будівлі встановлено енергоощадні вікна й двері, а кожна квартира має особисті лічильники тепла й води. Хочу від імені громади подякувати голові ХОДА Юлії Світличній, тому що без створення позитивного інвестиційного клімату та довіри до влади, сюди жодної копійки не вклали б», – зазначив Володимир Максим та наголосив, що все це вдалося завдяки допомозі закордонних донорів – уряду Німеччини, зокрема Німецького державного банку KfW.

Він також відзначив, що будинок залишається в комунальній власності.

«Війна закінчиться, й люди поїдуть додому, а будівля буде потрібна для вирішення соціальних питань жителів Краснограду», – говорить міський голова.

Загалом цього року в області планують відкрити 6 будинків з соціальним житлом для тимчасових переселенців. Ключі від перших 10 квартир у Богодухові вже отримали власники.