ДОГРАЛИСЯ. Двоє неповнолітніх друзів-школярів тинялися селищем Березна Менського району, що на Чернігівщині, шукаючи пригод. А пригода вже сама чатувала на них, поблискуючи металевим боком. Мопед! Дарма, що чужий — більше буде адреналіну.

Осідлали хлопці поцупленого «лошака» і рвонули світ за очі. Так гасали, що згоріли всі кінські сили, двигун задимів та замовк. А хлопці вже розходилися, тож зупинятися не збиралися. Вони кинули поламану цяцьку і завернули в село Бігач шукати нову.

Капітан міліції Михайло Ященко затримав викрадачів автівки.Фото надані СЗГ УМВС України в Чернігівській області

Біля одного подвір’я трапилася юним «шумахерам» «Нива». На щастя для її господаря, друзі-гонщики не зуміли завести автівку. Тож пішли далі і незабаром побачили у відчиненому гаражі симпатичний ВАЗ. Відкотити його вбік від двору було справою кількох хвилин. І горді своєю хитрістю та відвагою, друзі рвонули у бік нічного Чернігова.

Тим часом удосвіта прокинувся і забив на сполох господар зниклої автівки. «На території області було введено план «Перехоплення», розшуком викраденого ВАЗа займалися всі патрульні наряди, — розповів безпосередній учасник затримання викрадачів автівки, інспектор взводу із забезпечення супроводження УДАІ УМВС в Чернігівській області капітан міліції Михайло Ященко. — Незабаром легковик виявили на вулиці обласного центру».

Побачивши правоохоронців, хлопці кинулися навтьоки. Однак патрульний автомобіль практично миттєво перекрив їм дорогу. Нині, за повідомленням  СЗГ УМВС України в області хлопці дають свідчення і гадають, упродовж якого терміну вони бачитимуть автівки лише уві сні за гратами.