Представники миколаївської обласної влади провели зустріч із гостями зі Швейцарії, які обирають регіони для реалізації інноваційної програми «Електронне управління 2014—2017 рр.»

З усіх областей України було відібрано лише вісім, у яких найкраще функціонує та налагоджена робота з надання адміністративних послуг через електронну систему. Після вивчення можливостей кожного з регіонів швейцарські експерти нададуть свої висновки та визначать три з них, де протягом трьох років за кошти уряду Швейцарії реалізовуватиметься цей високотехнологічний проект.

Як зазначила керівник проекту Йорданка Томкова, у квітні — травні 2014 року стануть відомі результати експертного відбору. Переможці отримають фінансування у розмірі 3,5 мільйона євро на всі етапи реалізації програми. Представник Миколаївської облдержадміністрації Михайло Василенко зазначив, що майбутнє, безумовно, за електронним управлінням. Треба відмовитися від застарілих методів, саме тому керівництво Миколаївської області приділяє велику увагу впровадженню новітніх технологій.

 Нині на Миколаївщині триває величезна робота з упровадження проектів електронного управління. Особливу увагу звертають на якість надання публічних послуг. За інформацією начальника відділу державних адміністраторів та забезпечення їх діяльності ОДА Людмили Мураховської, торік в області ухвалили програму надання адмінпослуг через електронну мережу, головною метою якої стало надання якісних послуг в сільській місцевості.

У Миколаївській області 849 сіл, з яких 372 (42%) вже мають доступ до Інтернету. До нього підключені органи влади всіх рівнів. Під час робочої зустрічі директор Миколаївської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. О. Гмирьова Надія Богза розповіла про проект «Бібліотеки — мости до е-урядування», який уже кілька років реалізується на території Миколаївщини і саме завдяки йому підключають села до Інтернету.