ПЕРСПЕКТИВА

Інвестиції у модернізацію очищують легені городян

Перебуваючи із робочою поїздкою на Луганщині, Віктор Янукович узяв участь у церемонії введення в експлуатацію першого енергоблока газогенеруючої електростанції комбінованого циклу ПАТ «Алчевський металургійний комбінат».

На місці події глава держави заявив, що реалізація проекту є результатом модернізації підприємства та сприятиме зменшенню екологічного навантаження. «Близько 20 відсотків інвестиційних коштів у цьому проекті спрямовано на поліпшення екології», — зазначив Президент.

Окрему увагу він звернув на енергоефективність проекту, реалізація якого скоротить споживання газу. На переконання глави держави, зменшення навантаження на навколишнє середовище є важливим завданням у процесі модернізації металургійних підприємств. «Проблеми промислових міст — це, передовсім, екологічні проблеми. Якщо ми їх не розв’яжемо, життя у промислових містах України буде складним», — сказав він.

У свою чергу, генеральний директор ПАТ «Алчевський металургійний комбінат» Тарас Шевченко зазначив, що завдяки впровадженню енергоефективних проектів за останні роки на комбінаті увосьмеро скоротилося споживання природного газу та щороку значно скорочується рівень шкідливих викидів у атмосферу. До слова, будівництво газогенеруючої електростанції комбінованого циклу в Алчевську щороку скоротить обсяг викидів двоокису вуглецю більш ніж на 2,6 мільйона тонн. Вона  вплине не лише на екологічну ситуацію в регіоні, а й забезпечить зростаючі потреби в електроенергії металургійного комбінату, основного промислового підприємства міста.

В рамках програми модернізації на підприємстві ведеться реконструкція доменного та сталеплавильного виробництв, що вимагає нових технічних рішень і підходів в енергетичній сфері, здійснюється будівництво другого енергетичного блока комбінованого циклу. Його планується ввести в експлуатацію 1 вересня цього року, повідомляє прес-служба Президента.

У рамках робочої поїздки Президента до області — відвідання ще кількох інфраструктурних об’єктів і виїзне засідання Ради регіонів. Докладніше про це читайте у наступному номері «УК». 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»