БОКС. На європейській першості в Мінську звання чемпіона здобув Павло Іщенко з Херсона.

У фіналі йому протистояв білоруський боксер Вазген Сафарянц. У стартовому раунді 21-річний вихованець херсонської школи боксу вдало  здійснював разючі випади, обстрілюючи суперника боковими ударами з середньої дистанції. Під завісу поєдинку Павло дещо втомився, однак здобута раніше перевага в очках дала змогу втримати переможний результат — 29:28, 29:28 та 28:28. На шляху до чемпіонського звання Іщенко також переміг ірландця Шона Маккомба, литовця Гіттіса Ваїткуса, шотландця Чарльза Флінна і росіянина Дмитра Полянського.

Його партнер по команді Микола Буценко виборов срібну медаль. У вирішальному бою представник Донеччини програв Джону Джозефу Невіну з Ірландії.

З бронзовими медалями повертаються додому чемпіон світу-2011 Євген Хитров з Дніпропетровської області (вага до 75 кг), Денис Пояцика з Кременчука (до 91 кг) і молодший брат Тараса Шелестюка — 23-річний Богдан (до 69 кг).

У командному заліку наша дружина третя, пропустивши вперед боксерів Росії та Ірландії. Найкращим виступом українських майстрів шкіряної рукавички залишається чемпіонат Європи-2008 в англійському Ліверпулі. 

Тоді ми здобули чотири золоті та одну бронзову нагороди. Чемпіонами Старого Світу стали Георгій Чигаєв, Василь Ломаченко, Іван Сеннай та Олександр Усик, бронзовим призером — Роман Капітоненко.

До речі, стало відомо, що у Гамбурзі команди чемпіона світу в суперважкій вазі за версіями IBF, WBA, WBО, IBO Володимира Кличка і регулярного чемпіона WBA Алєксандра Повєткіна домовилися про підписання контракту на бій, що має відбутися на початку жовтня у Москві. Як заявили журналістам менеджери Кличка і Повєткіна — Беренд Бенте і Володимир Хрюнов, вдалося погодити всі суперечливі моменти.

Павло Іщенко: 5 поєдинків — 5 перемог. Фото УНIAН