УСІ ПРИ ДІЛІ. Біловодський стадіон на Луганщині осучаснився: тут оновили міні-футбольне поле, легкоатлетичне ядро, волейбольний майданчик, побудували малий тренажерний зал.

— Реконструкцію проведено завдяки тому, що наша арена приймала щорічну спортивну естафету серед сільськогосподарських районів, — пояснює директор місцевої ДЮСШ Олег Мірошник.

У стислі строки біловодчани зібрали мільйон гривень: на додаток до 400 тисяч гривень субвенції з обласного бюджету свої кошти додали місцева «скарбниця» та бізнесмени. І тепер сільський стадіон став культовим місцем проведення дозвілля не тільки дітвори, а й дорослих. Його ворота не закриваються до дев’ятої вечора: модно кататися на роликах новенькими спортивними доріжками, а в малому тренажерному залі вперше в історії районного центру відкрили секцію фітнесу.

— Охочих займатися багато. Ось і моя дружина Наталя записалася. А ще в наших магазинах ви вже не знайдете роликів — юнаки та дівчата розкупили, щоб кататися тут вечорами. Адже молодим людям хочеться цікаво проводити дозвілля, — каже Олег Мірошник.

Він — один з 59 тренерів, які працюють у сільській місцевості краю. І хоч основна робота — виховання юних волейболістів у дитячо-юнацькій спортивній школі, саме захоплення місцевих жителів змусили наставника спочатку стати учасником аматорських турнірів, а тепер уже й президентом Асоціації пляжного волейболу області.

Спостереження Олега Мірошника підтверджують і в облраді спортивного товариства «Колос»: сьогодні гирьовий спорт і армрестлінг, греко-римська боротьба та фітнес вийшли у лідери за кількістю бажаючих займатися цими видами спорту на селі.

Цьогоріч біловодський стадіон передав естафету проведення обласних сільських ігор, а значить, і реконструкції своєму станично-луганському побратиму.