У цьогорічному дитячому Віденському балі візьмуть участь 12 вихованців Київського центру реабілітації дітей з інвалідністю. Шестеро з них також зіграють у фільмі-казці «Попелюшка», який зніматиметься під час цього заходу, повідомила Укрінформу директор центру Олена Терещенко.

Вона наголосила, що заходи, в яких діти з порушенням здоров’я беруть участь нарівні зі здоровими ровесниками, — ознака цивілізованості країни. Крім того, такий досвід сприяє успіхам дітей з інвалідністю. За її словами, серед учасників минулих балів є такі, що встали з інвалідного візка, пішли до загальноосвітніх закладів, здобувають професійну освіту, стали моделями на показах дитячого одягу.

«Вони перестали комплексувати через те, що в них є певні порушення. Ті, хто вже брав участь у балах, подолали свій страх і тепер самі стали мотиваторами для інших, допомагають їм готуватися до дебюту», — зазначила директор центру.

Репетиції, за словами Олени Терещенко, проходять двічі на тиждень, і майбутні дебютанти ставляться до них з максимальною відповідальністю.

Дитячий Віденський бал відбудеться в Колонній залі Київської міської держадміністрації 14 квітня. У ньому візьме участь рекордна кількість дебютантів — понад 200 хлопців та дівчат віком від 7 до 15 років. Цьогоріч діти готують спеціальні номери на музику улюблених мультфільмів про Білосніжку, Рапунцель та інших. Крім того, під час заходу зніматимуть сцени фільму-казки «Попелюшка», а також покажуть створений спеціально для балу мюзикл про юнака в інвалідному візку та його подругу.