Радше не завдяки  природознавцям, а завдяки кінокамері  сучасне обивательство  добре ознайомилося з так званим ефектом метелика: мовляв,  якщо хтось колись у далекому минулому  вчинив певні дії, то це може мати непередбачуваний вплив деінде й в інший час. Нині активісти-екологи пропонують завдяки фотокамері  не допустити, щоб у метелика взагалі не було навіть змоги народитися. Уже вдруге з метою звернути увагу на проблеми екології та навколишнього середовища компанія-розробник  передових зображувальних технологій провела  фотоконкурс на  екологічну тематику  — «Життя всупереч…».

Більшість фотографій змушують відвідувачів замислитися про минуще і вічне…

Зниження рівня негативного впливу на навколишнє середовище — це наше спільне завдання. А можливість творчих людей,  як  професіональних фотографів, так і любителів, привернути увагу до найважливіших екологічних проблем в Україні не треба применшувати.

Фотороботи,  подані на конкурс, вкотре продемонстрували силу  природи, яка попри всі перешкоди, що зводяться на її шляху людиною, сповнена енергії та зберегла волю до життя.

«Полонений». Так назвав свою роботу переможець серед професіоналів Андрій Голубцов.

Церемонія нагородження переможців фотоконкурсу «Життя всупереч...» відбулася  13 січня  у Музеї історії Києва. Виставка робіт учасників  експонуватиметься там ще деякий час. Тож охочі можуть її переглянути і замислитися над зображеним. А це означає, що у метелика з’явився шанс…  

Ганна РОМАШКО для Урядового кур’єра», Володимир ЗАЇКА «Урядовий кур’єр», (фото)