ШТРАФНІСАНКЦІЇ. Франція поставила Google ультиматум. Національний регулятор дав американському гіганту три місяці, щоб той узгодив політику обробки персональних даних з французьким законодавством. Торік Google почав об’єднувати інформацію про своїх користувачів з усіх платформ, поміж яких Gmail та YouTube. Компанія пояснила це прагненням удосконалити та персоналізувати послуги.

«Йдеться про суму штрафу. Це має обговорюватися на європейському рівні, адже деякі регулятори мають можливість накласти більші санкції. Важливо посилити тиск на Google. Компанія має діяти прозоро. Лише так вони завоюють довіру користувачів. Проте Європа має обєднатися та діяти спільно», – пояснила директор Національної комісії з питань інформатики та громадянських свобод у Франції.

Наразі Париж погрожує Google штрафом у 150 тисяч євро, проте подібні справи проти компанії порушили також у Великій Британії, Німеччині, Італії, Іспанії та Нідерландах, відтак сума може зрости.

Німеччина вже стягнула з Google 145 тисяч євро за несанкціонований збір і зберігання адрес електронної пошти, фотографій і паролів з незахищених Wi-Fi-мереж мешканців країни.

 Copyright © 2013 euronews