ЕНЕРГЕТИКА. У рамках робочої поїздки до Чернівецької області міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький провів засідання оперативного штабу з будівництва Дністровської ГАЕС.

«Будівництво Дністровської ГАЕС є одним із найбільш капіталоємних інфраструктурних об’єктів як за масштабами будівельних робіт, так і за обсягами фінансування. Крім цього, реалізація проекту яскраво демонструє рівень технологій, які може сьогодні запропонувати наша держава», — заявив міністр.

Будівництво першої черги ГАЕС у складі трьох гідроагрегатів передбачається закінчити у 2015 році, повідомляє прес-служба Міненерговугілля. Загальна потужність трьох гідроагрегатів Дністровської ГАЕС становитиме 972 МВт.

«Міністерство енергетики та вугільної промисловості готове і надалі докладати максимальних зусиль для завершення будівництва станції та забезпечення фінансування у повному обсязі. Компанія «Укргідроенерго» зробить eсе можливе, аби виконати це завдання своєчасно, а Україна отримала додаткові потужності в енергетиці», — запевнив Едуард Ставицький.