ШТУЧНІ ПРОДУКТИ.Небачений делікатес зїли в понеділок у Лондоні. В телеефірі ранкової програми знаний шеф-кухар приготував перший у світі гамбургер з котлетою зі штучного мяса. 140 грамів яловичини виростили у пробірках у лабораторії міста Маастрихт у Нідерландах. Двоє ресторанних критиків пізніше скуштували його в присутності керівника проекту професора Марка Поста:

«Я думаю, що більшість людей поки що не усвідомлюють, що м’ясна промисловість зараз знаходиться на максимумі потужності. Вона не встигатиме за попитом, що зростатиме впродовж наступних 40 років. Нам потрібна альтернатива – в цьому сумнівів немає. До того ж це буде етичний і безпечний для довкілля спосіб виробляти м’ясо».

Дуже схожий за структурою, але з менш насиченим смаком – розповіли ті, кому вдалося скуштувати фарш. Штучне м’ясо не містить жиру, прожилків та інших тканин. Воно складається з м’язових волокнин, які виростили у пробірках зі стовбурових клітин корови.

Вартість 140 грамів такого мяса нині складає приблизно 250 тисяч євро. За умови промислового виробництва воно може коштувати як традиційна курятина.

Copyright © 2013 euronews