МАШИНОБУДУВАННЯ. Відповідно до укладеного контракту робітники Сумського НВО імені Фрунзе розпочали виготовляти обладнання для російського ЗАТ «Тернафтогаз», а саме 4 адсорбери та 3 блоки колон деетанізації, які експлуатуватимуть на Термокарстовому промислі в Ямало-Ненецькому автономному окрузі РФ.

Як розповів генеральний конструктор нафтогазового та хімічного обладнання спеціального конструкторського бюро об’єднання Сергій Когулько, фрунзенці мають значний досвід виготовлення такого устаткування, хоч це замовлення має особливості й навіть певний ексклюзив.  Насамперед адсорбери, призначені для осушування природного газу, важать більш як 70 тонн кожен. Блоки колон, за допомогою яких з  газу вилучатимуть етан, трохи легші — від 50 до 55 тонн, а їхня висота сягає 30 і 40  метрів. Такі гігантські габарити вимагають від машинобудівників особливої майстерності та ретельності. Однак, як упевнені в колективі, замовлення буде виконано в установлені терміни, а саме — у четвертому кварталі, коли і розпочнеться відвантаження продукції.

До слова, з цією компанією сумські машинобудівники ще не співпрацювали, і укладений контракт — перший між українськими та російськими виробничниками.