В селі Руда  Рогатинського району на Івано-Франківщині є кому співати й танцювати. Не було тільки де проявляти свої таланти. Сільський клуб згорів ще 12 років тому. «Скільки можна жити без клубу?» — запитали самі у себе жителі села і взялися за роботу. Запросили до доброї справи меценатів, постукали у владні кабінети.

Отак спільними зусиллями, за підтримки районної і обласної держадміністрацій відбудували в селі осередок культури. «Лише завдяки згуртованості громади та небайдужості жителів села відтепер тут є клуб. Це справді яскравий приклад, як громада за підтримки влади може вирішувати проблеми та покращувати своє життя», — сказав на урочистостях з нагоди відкриття новобудови голова Івано-Франківської облдержадміністрації  Михайло Вишиванюк, вручивши на знак подяки найактивнішим членам сільської громади почесні грамоти. Як-не-як, а з 870 тисяч  гривень  загальної вартості відновлювальних робіт та будівельних матеріалів лише 92 тисячі — з місцевого та районного бюджетів. Решту коштів вклала сільська громада. 

У клубі будуть танці? Фото Миколи МАЦЮКА

Займатимуться тут дитячі і дорослі творчі аматорські колективи. В новому клубі є світлиця, кабінети для гурткової роботи й велика концертна зала. З її сцени перед односельцями (а на свято зібралося все село — від малого до старого) прозвітував сільський голова Ярослав Огерук, спільно накреслили й подальші добрі справи. Звичайно, новосілля відзначили чудовим концертом сільських художніх колективів.