ЗВЕРНЕННЯ. Проведення акцій протесту, страйків, голодування — неконструктивні способи розв’язання проблем осіб з інвалідністю. Про це йдеться у зверненні керівників всеукраїнських громадських об’єднань інвалідів до керівників та осіб з інвалідністю інших громадських об’єднань. Автори звернення виступають з пропозицією створити солідарні й доброзичливі стосунки у суспільстві для усунення суперечностей та запобігання їм шляхом переговорів та компромісів, формування механізмів соціального партнерства з органами влади та інститутами громадянського суспільства з питань прав осіб з інвалідністю.

Також у зверненні наголошується, що у своїх підходах до розв’язання проблем слід керуватися загальною стратегічною метою досягнення повної участі осіб з інвалідністю в суспільному житті та своєчасного включення всіх питань, пов’язаних з питаннями громадян з інвалідністю, до всіх напрямків державної діяльності.

Як зазначив Урядовий уповноважений з прав інвалідів О. Журавко, своїм зверненням керівники всеукраїнських громадських об’єднань демонструють конструктивний підхід, намагання об’єднати зусилля громадського руху. Серед підписантів — голови всеукраїнських організацій С. Богданов, В.Карпенко, С.Котельянець, В.Князева та інші.

Відділ соціально-правових
питань «Урядового кур’єра»