У тому, що кияни дуже винахідливі, немає жодного сумніву. Нещодавно в столиці проїзд у громадському транспорті подорожчав удвоє. Тепер замість двох гривень у метро потрібно заплатити чотири, а в наземному транспорті не 1,5 гривні, як було, а три. Проте в столиці знайшлись люди, які вирішили заробити на цьому здорожчанні. І вже буквально наступного дня після підвищення вартості проїзду в Інтернеті з’явилися повідомлення про те, що продаються старі жетони за пільговими цінами. Так, сині жетони у всесвітній мережі можна купити від 3 до 3,40 гривні — залежно від кількості: чим більше, тим дешевше. А вартість талонів для проїзду в наземному транспорті коливається від 2 до 2,20 гривні.

Коли кореспондент «Урядового кур’єра» зателефонував за номером, вказаним в оголошенні, його переконували, що жетони справжні й жодних проблем під час проїзду не виникне.

Після розмови зі столичним Остапом Бендером виникло лише одне запитання: а де ж він набрав отих самих жетонів. Якщо інформація про те, що їздити можна буде ще місяць за старими, з’явилась безпосередньо перед подорожчанням. А після її оприлюднення в метро вже продавали тільки по 2 жетони в одні руки. Тож як вдалося цьому кмітливому хлопцю накупити аж стільки жетонів, щоб продавати їх сотнями та заробляти на цьому — дуже цікаве запитання. Звичайним українцям залишається лише здогадуватись та заздрити поінформованості кмітливих українців.