Визнаний майстер гри з шайбою, голова Федерації хокею Росії Владислав Третьяк виділив зі свого іменного фонду 10 тисяч доларів на ремонт і реставрацію Вознесенської церкви в Глухові. Меценатський жест має свою цікаву історію: наприкінці минулого року Владислав Олександрович відвідав колишню гетьманську столицю, яка є батьківщиною його батька Олександра Дмитровича (до речі, «Урядовий кур’єр» уміщував бесіду з відомим спортсменом). Він побував на місцевому Вознесенському цвинтарі, на якому поховані численні представники родини Третьяків, замовив панахиду в церкві, що розташована на території кладовища. 

Ще тоді московського гостя глибоко вразили велич і краса Вознесенського храму, спорудженого в 60-х роках ХVIII століття групою народних майстрів під орудою архітектора Андрія Квасова. За роки існування будова зазнавала значних змін, та  незмінно залишалася перлиною Поліського краю і пам’яткою місцевого значення.

Під час зустрічі з Владиславом Третьяком місцеві священнослужителі розповіли про історію церкви, не оминувши і проблем. Тоді ж він пообіцяв допомогти коштами на ремонт і реставрацію споруди.