БЛАГОЧИННІСТЬ. Гроші від Нобелівської премії миру 2012 року Євросоюз передасть 23 тисячам дітей з Сирії, Колумбії, Конго й Пакистану, які стали жертвами війн або конфліктів. Єврокомісія також вирішила подвоїти отриману завдяки премії суму, тож на потреби дітей буде переказано два мільйони євро.

«У Колумбії ми допомагаємо 700 дітям з одного корінного племені. Його культура – на межі зникнення, людям цього племені також загрожують фізично в ході конфлікту в тому регіоні»,- зазначила представниця Агенції ООН у справах біженців.

Окрім цієї агенції, гроші отримає ЮНІСЕФ та ще три організації, що допомагають дітям. Кошти в рамках так званої «Мирної ініціативи заради дітей» Єврокомісія обіцяє виділити й наступного року. Але організації також просять про більший політичний тиск, щоб не дозволити дітям стати мішенню на війні.

Говорить Філіп Корі з ЮНІСЕФ:

«Насіння війни сіють серед дітей, їхнє дитинство вкрали у збройних конфліктах. Таким чином, дуже важливо не тільки виділити ресурси, але й присвятити політичну й соціальну увагу дітям, щоб отримати дивіденди миру, які набагато важливіші, ніж грошові дивіденди».

Перед врученням Нобелівської премії євроінституції попросили дітей взяти участь у конкурсі малюнків. Тепер у Єврокомісії можна побачити, як юні митці розуміють ідею миру.

«Голуб – це символ миру, і цей голуб у Європі може літати тільки з усіма прапорами Євросоюзу»,- каже німецька учасниця конкурсу.

 Copyright © 2012 euronews