ЧАРІВНА МІДЬ. Після багаторічної перерви на Сумщині відновили проведення  обласного фестивалю духових оркестрів. На переконання начальника управління культури і туризму Сумської облдержадміністрації  Олени Мельник, такий неповторно-красивий вид мистецтва по-доброму приречений на багаторічну традицію і має радувати земляків своїми мелодіями і маршами.

Дівчата у формі завжди викликають захоплення. Фото Володимира КОВАЛЕНКА

Днями у селищі Краснопілля зібралися 13 оркестрових колективів чисельністю майже 300 музикантів, які пройшли святковими колонами центральною площею районного центру. Серед них оркестри  районних та сільських будинків культури і клубів, вищих та середніх спеціалізованих навчальних закладів тощо. Зокрема були представлені три дівочі оркестри: Охтирського міського центру культури і дозвілля, Верхньосироватського БК Сумського району та  «Гусарочка»  Лебединського педагогічного училища імені А. Макаренка.

Як розповіла директор Лебединського училища Людмила Кірдіщева, колективу вже більш як чверть століття. За ці роки його учасниками були понад 300 дівчат, які здобували фах педагога у навчальному закладі, що веде свій історичний відлік з початку 30-х років минулого століття. Незмінним керівником «Гусарочки» увесь цей час залишається талановитий і невтомний викладач та музикант Святослав Якушко. Лебединський колектив — учасник багатьох конкурсів, оглядів і фестивалів, на яких здобував і здобуває нині високу оцінку журі та глядачів.