Жителі Херсонської області масово звернулися до облдержадміністрації зі скаргами, що їхні радіоприймачі й телевізори ловлять заборонені російські канали. Приблизно п’ять годин протягом одного дня, зокрема в місті Олешки й районі, селищі Антонівка міста Херсона, селищі Білозерка було зафіксовано нестабільну трансляцію російських каналів (Росія 24, Росія 1, ОРТ, ITV, НТВ). Крім того, з’явилась інформація, що в центрі Херсона радіоприймачі ловлять сигнал російського радіо із Криму.

«Наше основне завдання — робити все можливе, щоб на території області транслювався національний мовець, — прокоментувала ситуацію начальник департаменту з питань внутрішньої та інформаційної політики Херсонської облдержадміністрації Ольга Савенко. — Звернувшись до директора Херсонської філії концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення Олександра Романцова, ми дізналися, що профілактичні роботи для ретрансляційних веж та обладнання з відключенням їх від живлення концерн проводив на всій території України одночасно. У момент, коли вимикається живлення, на вежу може потрапити будь-який інший сигнал, який дістає до неї. Запевняю, що облдержадміністрація звернулася з листами до всіх відповідних органів і насамперед до Українського концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення, щоб він зафіксував цей випадок як резонансний. А також віднайшов можливості для запобігання виникненню такої проблеми на території області в подальшому».

Головний інженер Херсонської філії концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення Віталій Синепольський повідомив, що технічна можливість уникнення такої ситуації існує. Слід як мінімум не вимикати вежі одночасно на всій території. Якщо кудись і  потраплятиме сигнал, то не так масово. Крім того, є й інші альтернативні варіанти, які потребують додаткового обладнання, витрат і законодавчого забезпечення.