Кому з батьків незнайоме відчуття, яке виникає, коли їхня дитина приходить додому зі школи і просить допомогти виконати домашнє завдання з математики? Знайома багатьом ситуація підштовхнула хорватських підприємців розробити смарт-додаток для мобільних телефонів, які дають змогу за лічені секунди розвязувати математичні рівняння.

Завантажуєте рівняння на телефон, і PhotoMath – так називається додаток, видасть вам відповідь і покаже, крок за кроком, шлях до його розв’язання.

«Учні можуть перевірити результати у своїх підручниках, швидко отримати результат і побачити, крок за кроком, як відбувається розвязання рівняння. Тобто, йдеться не тільки про те, щоб отримати результат, але й побачити весь процес розв’язання» – розповідає один із розробників, Дамір Сабол.

Додаток запущено в дію торік у жовтні, відтоді його завантажили приблизно 11 мільйонів людей. Проте не всі користувачі у захваті від нього. Дехто вважає: додаток працює не так добре, як хотілося б, надто ж у випадках довгих і складних рівнянь. Ось чому перед розробниками постало завдання створення нової версії.

«Ми маємо намір запустити нову версію додатку. Передусім – версію для пристроїв, що працюють на системі Android, у яких – сильна присутність на ринку. Ми сподіваємось, що нова версія буде здатна розв’язувати значно складніші математичні задачі», – каже далі Дамір Сабол.

Цей додаток – безкоштовний, і цілком відповідає потребам і можливостям школярів, які часто користуються недорогими телефонами на системі Android.

EURONEWS