Минулого вікенду збірна України програла бельгійцям матч плей-оф за вихід у Світову групу Кубка Девіса.  На жаль,  організатори вирішили перенести звітну зустріч на нейтральне поле нібито через побоювання суперника їхати до нашої столиці. Чим неабияк подивували вітчизняних уболівальників: футбольні-бо матчі міжнародного рівня Київ приймає і безпеку значно більшої кількості гравців та уболівальників забезпечує.

Утім, ми сподівалися на перемогу в будь-якому разі. Навіть у Таллінні. Цього разу не вийшло: бельгійці виявилися сильнішими і переломили хід матчу під час парної зустрічі. У підсумку:  1:3 і омріяного входження до еліти доведеться зачекати. Можливо,  довго, адже на цій стадії слабких суперників не буває. Бельгійці, на нашу думку, були одними з прохідних…

За рахунку 1:2 на користь Бельгії у неділю мав рятувати команду Сергій Стаховський у поєдинку з Гоффеном. Знову підвела українця своя подача. Гоффен був швидшим і дещо свіжішим, напевно, завдяки відпочинку у суботу. У результаті перша ракетка збірної Бельгії виявилася сильнішою.

Та аби не  бути надто мінорними, зупинимося на позитиві. Як відомо, у цьому поєдинку не зміг допомогти українській команді травмований Олександр Довгополов.  Тож першим номером  команди і став  Сергій Стаховський. Ще до початку гри він відверто заявив, що зробить усе від нього залежне,  так би мовити, «душу й тіло положить» за нашу перемогу. 

Під цими словами Сергій мав на увазі не лише спорт. Нещодавно він особисто привіз зі США вісім найсучасніших бронежилетів, балаклави та іншу амуніцію  для наших бійців (довелося  ще й залагоджувати інцидент  з митниками) і виставив свою ракетку на продаж для допомоги учасникам АТО.

Звісно, хотілося порадувати ще й перемогою на корті. Та  спорт не визнає умовного способу. А те, що Київ втратив нагоду показати світові: «Тут безпечно!», — відверто засмучує. В офіційному вердикті Міжнародної тенісної федерації на апеляцію бельгійської сторони зазначалося, що матч перенесено через нестабільну ситуацію на сході України.  Однак найбільше на рішення ITF нібито вплинули заворушення у центрі столиці, які виникли під час прибирання барикад на Хрещатику.