Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»

ПРЕМ’ЄР-ЛІГА. Перший тур нового сезону став історією. Для декого повчальною. Найпереконливіше три очки здобув «Дніпро» у домашньому поєдинку проти склеєного нашвидкуруч київського «Арсенала». Без Коноплянки у стартовому складі, який цього літа так нікуди й не продався, і з єдиним дебютантом — воротарем Бойком, у якого того вечора було мало роботи, господарі протягом дев’яноста хвилин контролювали події на полі, достатньо швидко відкрили рахунок, а до перерви вже забезпечили собі комфортний відрив у два м’ячі. А за 25 хвилин до фінального свистка Хуанде Рамос випустив Коноплянку, і той довів рахунок до розгромного, пробивши зі штрафного повз невдало поставлену стінку. Як з’ясувалося згодом, гра у Дніпропетровську стала найрезультативнішою у звітному турі.

З перемоги розпочав старт у новому сезоні й чемпіон — донецький «Шахтар». Однак гірники забили на один м’яч менше за дніпрян. Підопічні Мірчі Луческу загалом провели матч доволі мляво, раз по раз дозволяючи «Говерлі» створювати небезпеку біля своїх воріт. На початку другого тайму «Шахтар» таки вийшов уперед: Гречишкін вдало пробив з-за меж штрафного майданчика. Закарпатці взялися відіграватися і не раз мали змогу зрівняти рахунок, однак наприкінці зустрічі пропустили вдруге: Адріано замкнув чудовий навіс від Срни.

Ще на один м’яч менше забили переможці іншого матчу за участю лідера попереднього чемпіонату. Харківський «Металіст» на своєму полі з мінімальною перевагою взяв гору над донецьким «Металургом».

А ось нещодавній переможець міфічного об’єднаного турніру київське «Динамо» у стартовому поєдинку з луцькою «Волинню» втратило два очки. Команда Олега Блохіна пропустила першою, змогла відігратися, та на більше ні сил, ні можливостей не вистачило.

Звісно, після матчу в головних тренерів був різний настрій. Віталій Кварцяний, який днями став ще й президентом ТзОВ ФК «Волинь», не приховував задоволення. До того ж він випробував у грі чотирьох новачків і має матеріал для роздумів. А Олегові Блохіну, попри гол дебютанта Мбокані, залишається кивати на селекційну службу: терміново потрібні бодай захисники.

ТАБЛО «УК»

Футбол. Прем’єр-ліга України-2013/14. 1 тур

Таврія — Зоря — 0:2, Металург З — Іллічівець — 0:1, Дніпро — Арсенал — 3:0, Карпати — Ворскла — 0:2, Шахтар — Говерла — 2:0, Динамо — Волинь — 1:1, ФК Севастополь — Чорноморець — 1:1, Металіст — Металург Д — 1:0.