Володимир МОЙСЕЄНКО
для «Урядового кур’єра»

Як зазначив в інтерв’ю УНІАН керівник Державної авіаційної служби України Денис Антонюк, завдяки новому нормативному документу, підготовленому його відомством, процедура призначень на авіарейси стане прозорою і об'єктивною.

«Готовий до затвердження «Порядок надання і анулювання прав на експлуатацію повітряних ліній» спрямований передусім на підтримку державних інтересів», – зазначив він.

На переконання очільника Державіаслужби, важливими критеріями визначення конкурентних переваг авіакомпаній під час конкурсного отримання дозволів на виконання рейсів будуть «сума сплачених до держбюджету України податків та кількість створених в Україні робочих місць».

«Процедура буде грунтуватися на зрозумілій усім формулі, вплив суб'єктивних чинників під час вибору переможця буде мінімізовано», – заявив Денис Антонюк.

Глава відомства також зазначив, що документ важливий також і з точки зору інтересів регіональних аеропортів.

«Упевнений, що ми зобов'язані каталізувати розвиток невеликих українських аеропортів. Формула розрахована так, що авіакомпанія, яка літає, наприклад, з Києва в Чернівці, отримає удвічі більше призначень, ніж авіакомпанія, яка літає з Києва в Одесу. Економічне становище в Україні не найкраще, але я впевнений, що позитивні зміни не за горами, – заявив Антонюк. – Кількість перевезених пасажирів торік становила 8 мільйонів осіб. Це величезний ресурс, у якого є серйозний потенціал зростання».

Нагадаємо, що раніше голова Державіаслужби заявив, що зміни правил видачі дозволів українським авіакомпаніям на маршрути позитивно позначиться на безпеці польотів.