З початку року в Івано-Франківську область для розвитку аграрного сектору з державного бюджету надійшло 46 мільйонів гривень. Завдяки державним програмам підтримки тваринництва селяни Івано-Франківщини отримали майже 23 мільйони гривень дотацій за збереження та утримання молодняку великої рогатої худоби. Крім того, держава компенсує вартість придбаних установок індивідуального доїння в сумі 180 тисяч гривень. 

Віддача не забарилася: цього року обсяг виробництва аграрної продукції на Прикарпатті зріс на 2,8% у порівнянні з відповідним періодом минулого року. Причому показники гарні і в рослинництві,  і у тваринництві. В усіх категоріях господарств стало більше великої рогатої худоби, свиней, овець, кіз та птиці. Закономірно йдуть угору обсяги виробництва м’яса, молока та яєць. Щороку покращуються результати в галузі садівництва. У виграші, зрозуміло, й споживчий ринок. Лише на ярмаркових заходах, а їх в усіх районах вже відбулося понад дві тисячі, місцеві товаровиробники реалізували продукції на суму 135,2 мільйона гривень.

Загалом же обсяги прямих інвестицій у сільськогосподарські підприємства та переробну галузь краю становлять 305,7 мільйона доларів. Основні фінанси — з Данії, Польщі, Німеччини та Великобританії. Зокрема, цього року в області розпочато будівництво двох елеваторів, елеваторно-комбікормового комплексу потужністю 105 тисяч тонн, введено в експлуатацію біогазовий завод і цех з переробки м’яса індиків.

— Валовий збір зернових уперше в історії краю, за всі роки незалежності України, сягнув понад 650 тисяч тонн при середній врожайності 46,6 ц/га (у сільськогосподарських підприємствах — 49,7 ц/га), — зазначив директор департаменту агропромислового розвитку — заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації Василь Брус. — Минулого року було 615 тисяч тонн. Приріст досягнуто завдяки впровадженню агроформуваннями інтенсивних технологій у вирощуванні сільськогосподарських культур, використанню сучасної високопродуктивної техніки. У нас є всі підстави сподіватися на добрий врожай і в наступному році. Аграрії заклали добру основу, посіявши 74 тисячі гектарів озимих зернових культур, що на 4 тисячі більше, як торік.