Полотно, на якому художник зобразив власних дітей, невідомий покупець придбав за ціною вдвічі вищої стартової, передає ЛIГАБiзнесIнформз посиланням на ІТАР ТАРС.

Аукціонний будинок Christie's з 4 листопада проводить торги витворами мистецтва з колекції Яна Крюжье (1928-2008) – одного з найвідоміших у світі арт-дилерів. На продаж виставлені 30 творів Пікассо, а також роботи Василя Кандинського, Альберто Джакометті, Жоана Міро, Жана-Мішеля Баскії, Едварда Хоппера і інших майстрів. Всього представлено більше 150 лотів загальною вартістю майже $170 млн.

Як передає, у перший день торгів було продано полотно «Клод і Палома» (1950 ) пензля Пабло Пікассо, на якому зображені діти художника. Покупець придбав картину за $28,2 млн. при оціночній вартості $9-12 млн.

Ще одна картина Пікассо – «Бюст чоловіка, який пише (автопортрет)» – була продана за $6,7 млн. На полотні, написаному в 1971 році, художник зобразив себе пильно дивиться на глядача із записником і ручкою в руці.

Експерти називають Пікассо одним з найдорожчих художників у світі . Його картини продаються на торгах за рекордні суми. У травні 2010 року на аукціоні Christie's полотно «Оголена на тлі бюста і зеленого листя» було продано більш ніж за $106 млн., ставши найдорожчим на той момент твором світового мистецтва.