ДИТЯЧА ТВОРЧІСТЬ. Понад сто черкаських школярів випробували свої сили в казкарстві. У Центрі дитячої та юнацької творчості підбили підсумки традиційного творчого конкурсу. Ініціювало його три роки тому комунальне підприємство «Черкасиводоканал». Цього року, розповідають організатори, умови конкурсу ускладнили, але охочих взяти в ньому участь тільки побільшало.

Конкурс екологічної казки в Черкасах проводять уже втретє. Щороку завдання для учасників ускладнюють. Так, цього разу дітям треба було не просто написати казку, а оформити її у вигляді книжки з власними ілюстраціями. Якщо на перший конкурс надійшла 81 робота, то на цьогорічний — 132. Серед учасників — діти віком від 7 до 15 років. Їх розділили на три вікові категорії, а переможців визначали за багатьма критеріями. Це зокрема зміст казок, оформлення книжок, креативність ілюстрацій.

Один із переможців дев’ятирічний Владислав Штихаренко, який бере участь у конкурсі вже не вперше, дуже старався:  «Я писав про маленьку краплинку, яка жила на хмаринці. Вона дуже любила свого дуба, але він помер. На його місці виросли три нових. Вона вже їх доглядала і ніколи не покидала».

Найкращі казки надрукують у місцевій газеті «Новачок».