ТУРИЗМ. Після завершення Євро-2012 потік туристів до Києва значно збільшився. В Управлінні туризму, готельного господарства і курортів Київської міської держадміністрації запевняють, що столиця готова до очікуваного туристичного буму, передає УКРІНФОРМ з посиланням на сайт КМДА. 

«Так, сьогодні у Києві працюють 2575 туристичних підприємств – 1241 турагент і 1334 туроператори, що становить понад 25% від загальної кількості туристичних підприємств України», – відзначається у повідомленні.

За період підготовки до Євро-2012 у Києві відкрито 30 нових готелів на 2 819 номерів, що дозволило створити понад 2 тисяч робочих місць. Усього в готельній галузі реалізовано 30 інвестпроектів і залучено близько 5 млрд грн інвестиційних коштів.

Сьогодні на київському готельному ринку представлені такі міжнародні бренди, як Radisson, InterContinental, Hyatt International, Hilton, Sheraton Hotels & Resorts, Marriott International та ін.

У столиці діють 14 туристичних інформаційних центрів, а також україно- і англомовний туристичний портал www.visitkyiv.com.ua. Найближчим часом у центрі міста з'являться ще 23 туристичні інформаційні центри.

Наразі в Управлінні туризму, готельного господарства і курортів розробляють концепцію популяризації Києва за рубежем як центру туризму Східної Європи. Планується поліпшити туристичну інфраструктуру міста: створити спеціальні місця для паркування і зупинок туристсько-екскурсійного транспорту, створити окрему смугу для руху екскурсійного автотранспорту, особливо в центрі міста, збільшити кількість туристичних терміналів біля основних об'єктів екскурсійного огляду. У Києві також має з'явитися міський екскурсійно-методичний центр і багато інших зручностей для гостей.