КРІЗЬ ПРИЗМУ. Чудовий прийом відчули учасники та гості ХVII Всеукраїнського фестивалю фільмів і телерадіопрограм для дітей та юнацтва «Золоте курча» в Іллічівську за сприяння мера Володимира Хмельнюка та начальника відділу культури Іллічівської міської ради Юлії Крістанової. Переповнені зали дітей та дорослих, запитання глядачів, відповіді авторів та компетентних експертів.

У творчому змаганні взяли участь 27 конкурсантів з України та творчі колективи з Болгарії, Великобританії, Македонії, Росії і США. Вони представили документальні, художні та ігрові стрічки, програми, мультфільми, телерадіопрограми. Вперше було запроваджено номінацію «Жива Планета» — «Телепрограма, що пропагує любов до живої природи». Головний приз отримали Громадська організація Незалежної федерації кінології південного регіону за телефільм «Абетка безпеки» та Кам’янська районна газета «Трудова Слава» Черкаської області за кращу екологічну радіопередачу «Пізнавайко». А в номінації «Телепрограма для дітей молодшого та середнього шкільного віку» звання лауреата за кращу пізнавальну програму поділили Держ?прикордонслужба України з телепрограмою «Кордон», яка вперше брала участь у фестивалі, і Львівська ОДТРК.

Свої нагороди переможці отримали у столичному Будинку кіно. А наступний фестиваль 2014 року вже матиме міжнародний статус.