ВЛАДА І БІЗНЕС. Польща, Словаччина, а тепер ще й Хорватія — саме з конкретними регіонами цих країн уже налагодила ділові контакти Рівненщина. Днями з Хорватії повернулася делегація представників влади та бізнесу краю на чолі з головою облдержадміністрації Василем Берташем. 

— Це ті контакти, які неодмінно приведуть наше бізнес-середовище до контрактів, до виходу на нові ринки. А поки що в Меджимурській жупанії (області) наші виробники представили свою продукцію — меблеву, деревообробну, харчову, та взяли участь у бізнес-форумі. Ми повернулися додому з двома офіційними угодами — між Меджимурською жупанією та Рівненською облдержадміністрацією та між нашими торгово-промисловими палатами. І це, по суті, ті гарантії державно-приватного партнерства, яких сьогодні потребує бізнес: адже пробиватися на ринки сусідніх країн поодинці надзвичайно непросто й ризиковано. До слова, вже у липні Хорватія набуде офіційного членства в Євросоюзі й 10 років перебуватиме там у статусі бенефеціара — тобто отримуватиме інвестиції не лише на модернізацію економіки, а й на втілення спільних програм із країнами, котрі ще не є членами європейського співтовариства. І тут Рівненщина теж має неабиякий шанс вкотре підтвердити статус проєвропейської області, — розповів Василь Берташ.

До слова, спільні програми співпраці Рівненщина протягом останніх 10 років має також і з Вармінсько-Мазурським воєводством Польщі.

Тим часом бізнес краю прискорює процеси сертифікації продукції за міжнародними стандартами.