ВИПЛАТИ. Завершено фінансування першого траншу державних соціальних допомог за серпень. Про це повідомив директор департаменту державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики Віталій Мущинін. На ці потреби було спрямовано 3 мільярди 34,244 мільйона гривень.

«Як і вимагає Порядок фінансування державних соціальних допомог, до 10 числа щомісяця відбувається перерахунок коштів на регіони. У серпні перший транш на 119,98 мільйона гривень перевищив показник відповідного періоду минулого місяця», — прокоментував фахівець. Найближчим часом кошти буде перераховано в райони, після чого вони надійдуть до банківських і поштових відділень. Механізм фінансування та виплати допомог з народження дитини та догляду за дитиною, допомог із малозабезпеченості та дітям-інвалідам і інвалідам з дитинства розписано ледь не поденно, тому затримок бути не може. Міністр соціальної політики Наталія Королевська особисто контролює, щоб не виникало відхилень від графіків, запевнили у відомстві.

Прес-служба Мінсоцполітики повідомляє, що фінансування другого траншу відбудеться до 25 серпня, як того і вимагає затверджений урядом Порядок. У цей транш буде включено заявки, які надійшли пізніше, але мають бути задоволені цього місяця. Загалом з початку року на виплату державних соціальних допомог спрямовано 25 мільярдів 331,1 мільйона гривень.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»