Представництво Європейського інвестиційного банку в Україні переглянуло проектний портфель. За останні п’ять років перелік таких проектів розширено вчетверо. Це стосується енергетики, транспортної та муніципальної інфраструктури. Нині в державному секторі на стадії реалізації та підготовки перебувають дев’ять інвестиційних проектів та сім — у приватному секторі.

Із 11 мільярдів євро, обіцяних Україні від ЄС протягом наступних років, три мільярди може надати ЄІБ, що сприятиме кредитуванню і державного, і приватного секторів, вважає перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Анатолій Максюта.

Цьогоріч буде підписано фінансові угоди щодо проектів завершення будівництва Бескидського тунелю, розвитку метрополітену в Харкові й модернізації муніципальної інфраструктури, закінчиться процедура набуття чинності фінансової угоди з будівництва метро у Дніпропетровську. Це, повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку, збільшить портфель банку в державному секторі України до кінця 2014 року до 2 мільярдів євро.