Кожна третя родина в Криму так чи інакше залежить від туризму. За рік після анексії півострова цей бізнес намагається знайти спосіб вижити.

Минулого року кількість відпочивальників тут зменшилася на третину, до 4 мільйонів туристів.

80% з них – росіяни. Для порівняння, станом на 2013 рік 70% відпочивальників тут становили українці. Минулого року їх значно поменшало.

Турист з Росії каже:

«Крим має дуже великий шанс стати якщо не Сочі, то Сочі номер 2, мінімум. Єдина неприємність, яку я відчув тут, це те, що не працюють банківські картки Visa та MasterCard. Тому гостям раджу брати з собою готівку».

Готівкові розрахунки – не проблема для місцевого населення. Їхня проблема – ціни, що зростають. За період з березня до грудня минулого року харчі подорожчали майже вдвічі.

І навіть за таку ціну купити щось часом складно. Поставки з України, фактично, припинилися. А через логістичні перешкоди імпорт з Росії може запізнюватися на кілька днів поки на нього чекають в супермаркетах.

Транспортне сполучення з Україною – заморожене, з Росією – не налагоджено.

Москва обіцяє оновили аеропорт Сімферополя і звести міст через Керченську протоку. Але на цей проект піде принаймні ще 3 роки і до 4 мільярди євро, знайти які за нинішніх економічних умов буде складніше.

Copyright © 2015 euronews