Правоохоронці ретельно зібрали потрібну інформацію, перш ніж за роботу взялися бійці спецпідрозділу служби боротьби з економічними злочинами ГУ МВС України в Запорізькій області, щоб господарі «одноруких бандитів» вже точно не відкрутилися. 

У більш ніж п’ятдесяти залах під час обшуків фахівці опечатали понад тисячу гральних автоматів та вилучили понад півтора мільйона гривень. Це ті гроші, які запоріжці власноруч віддавали аферистам у надії зірвати куш.

За словами начальника управління по боротьбі з економічною злочинністю управління внутрішніх справ Запорізької області Дениса Локтіонова, під час проведення слідчих і розшукових дій встановлено дев’ятеро осіб, причетних до роботи гральних залів, зокрема сорокарічний бізнесмен — організатор незаконної бізнес-імперії.

— У кожному із закладів перебувало від десяти до тридцяти ігрових автоматів, — розповів Денис Локтіонов. — Встановлено, що добовий дохід кожного залу становив від 50 до 110 тисяч гривень, тобто понад 2 мільйони гривень на місяць. 

Також в офісах організатора закладів та у квартирах фігурантів кримінальної справи міліціонери знайшли 15 комп’ютерів. У них зберігалася цінна інформація про фінансові справи закладів. Крім того, вилучено зброю і боєприпаси. 

За цим фактом було розпочато кримінальне провадження за статтею 203-2 КК «Зайняття гральним бізнесом». Такий злочин карається штрафом до 40 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (680 тисяч гривень) з конфіскацією грального обладнання.

— Проведено майже 40 обшуків, у результаті яких вилучено 60 тисяч доларів США, 8,5 тисячі євро, 340 тисяч гривень, 40 тисяч російських рублів, понад 3 кілограми золота на суму понад 1 мільйон 200 тисяч гривень, — повідомив перший заступник начальника ГУ МВС України в Запорізькій області — начальник слідчого управління Олег Курочкін. — Вилучено також 1040 ігрових автоматів вартістю понад мільйон доларів. Ми попереджаємо всіх, хто займається незаконним бізнесом, що ця акція не разова, триває планова робота. Наше завдання: всі, хто організовує і бере участь у цьому бізнесі, повинні понести кримінальну відповідальність.

Нині досудове розслідування закінчено, кримінальну справу з обвинувальним актом спрямовано до суду. Доведено причетність учасників організованої злочинної групи до скоєння 9 епізодів злочинів. На злочинців чекає відповідна кара.