ЖИТЛО. Активізувати роботу з формування Єдиного державного реєстру громадян, які потребують поліпшення житлових умов, — таке завдання перед місцевими органами, що здійснюють квартирний облік, ставить міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник.

За його дорученням у відомстві пройшла робоча нарада під головуванням радника міністра Анатолія Беркути та за участю представників органів, що здійснюють квартирний облік. Так, до 1 жовтня слід завершити формування Реєстру. Проте від органів, що здійснюють квартирний облік, отримано дані лише про 165 336 сімей, внесених до Реєстру. Хоча, за даними Держстату, на квартирному обліку перебуває 1 021 708 осіб.

«Міністр вимагає активізувати цю роботу. Реєстр допоможе встановити достовірні дані про кількість осіб, які реально потребують поліпшення житлових умов. Тоді можна буде чітко планувати, де саме і скільки треба зводити житла в рамках державних житлових програм», — зазначив фахівець.

Ця робота не з легких, оскільки, наприклад, квартирні черги за місцем проживання формувалися десятиліттями. За цей час багато черговиків змінили місце проживання, місце роботи, що ускладнює отримання від них необхідних даних.

«Потрібно провести в населених пунктах широку інформаційно-роз’яснювальну роботу, щоб люди, які перебувають на квартирному обліку, знали, куди їм звертатися і які документи надавати для підтвердження права на поліпшення житлових умов», — наголосив Анатолій Беркута.

Позитивний досвід проведення такої роботи напрацювали Херсонська область і Київ. Адміністратором Реєстру визначено Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву, повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»