Президент РФ не наступатиме далі в Україні, а чекатиме, коли український народ захоче організувати третій Майдан. Але Путін може прорахуватися, оскільки він недооцінює патріотизм українців.

Про це в ефірі телеканалу tvn 24.pl заявив екс-президент Польщі Александер Кваснєвський.

«Йому (Путіну. — Прим. ред.) недостатньо цих республік («ДНР» і «ЛНР». — Прим. ред.), які він має. Він очікує на момент, коли змучений український народ організує Майдан номер три і скаже: слухайте, вистачить вам цієї європейської мрії, порозмовляйте з тими, від кого можете отримати реальну допомогу», — наголосив пан Кваснєвський.Він додав, що в Україні знайдуться політики, які скажуть, що треба домовитися з Москвою, і це можуть бути політики старшої генерації.

Утім він наголошує, що помилка Путіна може полягати в тому, що він «недооцінює українського патріотизму».

«Це (капітуляція України перед Росією. — Прим. ред.) може не трапитися, оскільки Путін не розуміє, що трапилося за останні 25 років незалежності України, а особливо упродовж цих двох Майданів: твориться український народ, він народжується на наших очах і, парадоксально, одним з його батьків є Путін», — наголосив пан Кваснєвський.

Екс-президент РП переконаний, що Путін не застосовуватиме надалі військові методи в Україні з трьох причин.

«По-перше, це означатиме розірвання будь-яких відносин з партнерами, які ще хочуть з ними говорити. По-друге, це зробить неможливими будь-які жести з боку прихильних до Путіна політиків, наприклад Греції чи Кіпру, оскільки агресія буде очевидною. По-третє, Захід змушений буде відреагувати, а це означає розширення санкцій», — констатував Кваснєвський.

Він зауважив, що це буде переходом від «холодної» до «гарячої»  війни, що, звичайно ж, не в інтересах Путіна.

Укрінформ