ДЕРЖАВНИЙ ІНТЕРЕС. Нещодавній розподіл міжвідомчою комісією квот на імпорт коксівного вугілля мав на меті захист вітчизняного виробника.

Про це сказав в ефірі «5 каналу» віце-прем'єр-міністр України Юрій Бойко, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.

«Логіка дуже проста. У нашій країні випускається коксівне вугілля, і перш за все ми повинні думати про робочі місця в нашій країні, захищати своїх виробників. Але це не означає, що ми створимо залізний бар'єр і нікого не пускаємо», - заявив Бойко.

За його словами, обсяги завезеного вугілля будуть збережені на позаторішньому рівні. «Ми взяли за базу 2011 рік і на рівні 2011 року хочемо дозволити завезення коксівного вугілля. Тому що зростання видобутку металу немає. У нас є накопичення вугілля на наших складах, а це звісно є проблемою. Тому тут повинен бути, і він знайдений, компроміс між завозом вугілля і власним видобутком», - зазначив віце-прем'єр.

Юрій Бойко також повідомив, що завдяки такому кроку підприємства-споживачі додатково придбають «чотири мільйони тонн вугілля».

«Ця робота була досить складна, вона тривала приблизно три місяці, але результатом є те, що ми, на мій погляд, зробили відповідний баланс і не допустимо зменшення кількості робочих місць та зменшення видобутку коксівного вугілля в нашій країні», - резюмував він.