Ліцензії (переоформлення, надання дублікатів та копій ліцензій) і документи, що до них додаються, потрібні для провадження господарської діяльності з перевезення автомобільним транспортом територією України пасажирів, небезпечних вантажів та багажу, видаватимуть з використанням засобів поштового зв’язку. 

Таке нововведення створить ефективні механізми доступу до адміністративних послуг, зробить прозорішим і легшим процес отримання ліцензій. Діятиме система так: підприємець заповнює заяву особисто та подає разом із відповідним пакетом документів (їх перелік визначено у Законі  «Про ліцензування певних видів господарської діяльності» та у переліку документів, які додаються до заяви про видачу ліцензії для окремого виду господарської діяльності, затвердженого постановою Кабінету Міністрів від 04. 07. 2001 року № 756 за формою згідно з додатком 1) для перевірки працівникові відділення поштового зв’язку.

 В Укртрансінспекції пояснили: у заяві обов’язково потрібно зазначити порядок отримання документа (засобами поштового зв’язку чи особисто в центральному офісі Укртрансінспекції за адресою: Київ, пр. Перемоги, 57). Працівник пошти, провівши ідентифікацію особи, яка звернулася по отримання послуги, прийматиме заяву з відповідним пакетом документів та надсилатиме відправленням з оголошеною цінністю згідно з тарифами УДППЗ «Укрпошта».

Оплату поштових відправлень з документами на адресу Укртрансінспекції чи заявників та користування супутніми послугами здійснюватиме заявник. Документи за результатами розгляду (або об∂рунтованої письмової відмови щодо неможливості надання послуги) надсилатимуть  на адреси заявників поштовим відправленням з оголошеною цінністю та повідомленням про вручення під особистий підпис заявника.

Незабаром така послуга стане доступною всім. Нині проходить процедура підписання з УДППЗ «Укрпошта» всіх необхідних документів про співпрацю.