ВОГНЯНА СТИХІЯ. У Каталонії, що на північному сході Іспанії, вогонь спалахнув у неділю. За 3 дні стихія знищила 14 тисяч гектарів лісу та пасовищ, загинуло 4 людей, десятки людей травмовано. Селища накрили хмари диму та попелу.

Зелені долини перетворилися на цвинтарі для тварин. Цей фермер втратив півтисячі овець:

«Тих тварин, що обгоріли, але ще були живі, мені довелося забити, щоб вони не страждали. Вогонь спалив їх зсередини, полумя виривалося у них з рота і з очей».

Найскладніша ситуація склалася на кордоні Іспанії та Франції. Тут і досі перекрите шосе, яке з’єднує обидві країни. Понад 1,5 тисячі людей, а також 25 гелікоптерів та літаків намагалися у вівторок загасити полумя.

У Хорватії через спеку та сильний вітер пожежі з лісів швидко поширюються на території узбережжя, де відпочивають тисячі туристів. У понеділок понад 1,5 тисячі відпочивальників довелося евакуювати з адріатичного курорту Цриквениця на заході країни. В деяких районах зникло електропостачання та телефонний звязок. Загинув один пожежник.

Посуха, що встановилася кілька тижнів тому у Румунії, теж сприяє поширенню вогню. Останніми днями у 10 регіонах вигоріло 115 гектарів лісу. Горить один з державних заповідників. Метеорологи не передбачають дощів ще упродовж двох тижнів.

Copyright © 2012 euronews