СПІЛЬНА ІСТОРІЯ. В Україну в рамках спільного українсько-британського військово-історичного проекту «Клуб любителів старовинної авіації «Air Squadron» прибула делегація впливових політиків та бізнесменів Великої Британії на чолі з членом британської Королівської родини Принцом Майклом Кентським. Члени делегації  прилетіли в Україну на 23 раритетних літаках часів Першої та Другої світових воєн.

Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул став першим українським урядовцем, який зустрівся з Принцом Кентським у рамках реалізації цього проекту в Україні. «Проект «Air Squadron» підтримується Президентом та урядом України. Візит в Україну впливових політиків та бізнесменів Великої Британії на чолі з Принцом Кентським та успішна реалізація спільного проекту надасть нового імпульсу для розвитку двосторонніх відносин», — зазначив урядовець.

Реалізація таких історичних проектів, як «Air Squadron», — це нагода згадати, що в Україні та Британії є чимало моментів спільної історії, зокрема спільна боротьба з фашистськими окупантами під час Другої світової війни. «Це спосіб збереження правдивої історії українського та британського народів», — цитує слова Олександра Вілкула його прес-служба.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»