ПРОГНОЗ. Цього тижня в Україні очікується спекотна погода без істотних опадів. Про це на брифінгу повідомив заступник директора Українського гідрометцентру Анатолій Прокопенко. «Найімовірніші опади –– у Прикарпатському регіоні, на сході, у Приазов’ї та на півночі Лівобережжя. Температура повітря вдень сягатиме 24––29 градусів у південно-західних, південних областях, в окремі дні 30––32 градуси тепла. Є імовірність, що на півдні місцями буде 35––37 градусів», –– розповів синоптик.

У Києві та області також очікується спекотна погода без опадів. Щоправда, найближчого тижня вночі буде дещо прохолодно –– 11––15 градусів, а вдень 25––30 градусів, в окремі дні температура може досягати 32 градусів тепла.

Посилаючись на заступника директора департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДCНСУ Віктора Кучера, РБК-Україна повідомляє, що паводку на українській частині Дунаю не буде. «Максимальне підняття води очікується на рівні 24––27 см... Паводкова хвиля буде на кордоні Сербії та Румунії, небезпеки на українському Дунаї не очікується», –– резюмував фахівець.