За останні 10 років в еколого-натуралістичний центр Львова із проханням допомогти тваринам звернулися понад 6 тисяч осіб, з яких 400 підібрали постраждалих диких звірів на території міста і області. 25% тварин, яких принесли, загинули внаслідок важких травм або у зв’язку з надто пізнім зверненням. Понад 60% після надання ветдопомоги успішно повернули у природу, а 15% тих, які зазнали ампутації травмованих кінцівок або потрапили в руки людини в дуже молодому віці й не здатні вижити в дикій природі, після допомоги передали для подальшого догляду львів’янам.

Такі цифри й факти можна почерпнути з додатку до ухвали, яку прийняла Львівська міськрада. Народні обранці затвердили програму допомоги постраждалим диким та екзотичним тваринам і птахам в обласному центрі на 2019—2023 роки. У ній серед основних заходів передбачили надання фахової ветеринарної допомоги постраждалим тваринам, чипування чи кільцювання червонокнижних видів, підтримка притулку в міському дитячому еколого-натуралістичному центрі, створення та підтримка «Соколиної служби» міста.

Фінансуватимуть програму з міського фонду охорони навколишнього природного середовища, за рахунок залучених грантів, а також власних коштів окремих пов’язаних організацій чи підприємств.