ПРЕЗИДЕНТСЬКИЙ КОНТРОЛЬ. Голова Львівської обласної державної адміністрації Віктор Шемчук доповів Вікторові Януковичу про плани соціально-економічного розвитку регіону.

«Це перша зустріч із Президентом після місяця моєї роботи на посаді голови Львівської облдержадміністрації. Основні питання, яких ми торкалися, — це соціально-політична, економічна ситуація в області, проблемні питання — для того, щоб активніше і швидше їх вирішити», — сказав він після зустрічі з главою держави.

Голова Львівської облдержадміністрації також доповів Президентові про діяльність керівництва області, Державної служби з надзвичайних ситуацій та правоохоронних органів, спрямовану на ліквідацію наслідків сильних снігопадів у березні, а також на запобігання можливим повеням, спричиненим таненням снігу. «Ми активно відпрацювали цю фазу разом зі службою з надзвичайних ситуацій, правоохоронними органами. Вдалося забезпечити безперешкодний проїзд трасами Львівщини. Пік загрози повені вже минув, тому можна сказати, що з цією проблемою ми впоралися», — зазначив він.

У цьому контексті глава держави зауважив: з огляду на складні погодні умови цієї зими, керівництво області вже зараз має розпочати підготовку до наступного сезону. «Висновки треба зробити, які були недоліки в цьому році», — передає слова Президента його прес-служба.

Віктор Янукович також поцікавився підготовкою до весняних польових робіт. Віктор Шемчук повідомив, що вже вирішено питання щодо їх фінансування, сільгосппідприємства краю забезпечені пальним у повному обсязі. За даними управління сільського господарства, всі культури перебувають у хорошому стані, тому область сподівається отримати хороший врожай.

Президент України та голова Львівської ОДА також обговорили стан автомобільних доріг. Після зустрічі з Президентом Віктор Шемчук повідомив про один із важливих планів, що реалізується зараз на Львівщині, — це будівництво перинатального центру. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»