В управлінні Держсанепідемслужби Рівненщини проаналізували професійну захворюваність. Виявляється, пацієнтами лікарів найчастіше стають… самі медики.

За останні 10 років найвищий рівень професійної захворюваності спостерігався в медзакладах (43,9%): серед хворих переважно співробітники обласного протитуберкульозного диспансеру. Рівень захворюваності там становив майже 76%, а серед жінок — аж 93%! Щоправда, за останні 5 років кількість випадків професійного туберкульозу пішла на спад.

Друге місце за кількістю профзахворювань тримає промисловість будівельних матеріалів (13,6%), переважно за рахунок Здолбунівського ПАТ «Волинь-цемент». На третьому — харчова промисловість (7,5%), це переважно працівники борошномельної галузі.

Недавно на Рівненщині стався нещасний випадок на виробництві, який призвів до смерті працівника. Принаймні так нині кваліфікують його в управлінні виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань.

Розлючені шершні на смерть закусали лісника, який проводив обхід ввіреної території, в селі Хіночі Володимирецького району.

— Такого за моєї пам’яті ще не було, — каже начальник управління Олександр Колесник. — Ми завершуємо розслідування цього випадку, за його результатами сім’я лісника отримуватиме від фонду всі належні за законодавством виплати. Зокрема дітям платитимуть до настання повноліття, а якщо вони стануть студентами, — до завершення навчання.