ЗМАГАННЯ. Понад дві сотні медичних працівників Закарпаття взяли участь у зимовій спартакіаді з гірськолижного спорту. Учасники 25 команд, які приїхали на гірськолижний курорт «Синяк», з великим натхненням і завзяттям провели чергове свято краси і здоров’я. Головним організатором виступила обласна профспілка працівників охорони здоров’я, яка об’єднує 27 тисяч медиків.

Визначали найкращих майстрів гірськолижних спусків у двох вікових групах, окремо серед чоловіків і жінок. Перемогу серед спортсменок віком до 35 років здобула лікар-терапевт Хустської районної поліклініки Катерина Маслей. З торішньої другої нині піднялася на найвищу сходинку п’єдесталу пошани. Серед жінок старшої групи кращою стала лікар-уролог Ужгородської центральної районної лікарні Світлана Чопик. Перша з них стоїть на лижах із п’яти років, друга — зі студентської пори.

Лікарі обласної дитячої лікарні виграли найбільшу кількість нагород зимової спартакіади. Фото автора

У змаганнях серед чоловіків двох вікових категорій — до 40 і за 40 — кращими стали представники династії Новикових із Мукачівської обласної дитячої лікарні: Михайло і Андрій, син і батько. Цікаво, що Андрій Новиков, окрім роботи лікаря-педіатра, працює ще й інструктором на гірськолижній базі, де навчає азів спуску початківців. Мама ж Андрія уперше стала на лижі в 60 років.

Найбільше нагород — в обласної дитячої лікарні. Друге місце в командному заліку посіли спортсмени обласного протитуберкульозного диспансеру, третє — обласної клінічної лікарні імені Андрія Новака.

Голова обласної профспілки працівників охорони здоров’я Володимир Турок стверджує, що від наступного року зимові спартакіади проводитимуть із кількох зимових видів спорту.