Цікавий захід відбувся в Тернополі. Тут зустрілися представники двох громадських організацій, які мають однакову назву «Українська родина»: українська — з Тернополя і турецька — з Анталії. З інтернету тернополянка Ірина Найдух дізналася, що «Українська родина» є далеко від Тернополя. Була приємно здивована, тож захотіла налагодити контакти. Майже 25 років тому кандидат педагогічних наук Ірина Найдух створила в рідному місті доброчинну організацію, мета якої — соціальний захист, моральна й матеріальна підтримка, духовний і патріотичний розвиток. До її складу входять діти-сироти та їхні опікуни, багатодітні сім’ї, самотні люди похилого віку, особи з обмеженими можливостями. За роки діяльності «Українська родина» допомогла тисячам малозахищених людей, а також школам, медичним закладам.

Саме в той час жителька тодішнього Кіровограда (нині Кропивницький) Віта Михайлова поїхала до родички в Туреччину, у Стамбулі познайомилася і одружилася з Тариком. Згодом пара переїхала до Анталії. Тут відкрили власну крамницю, зайнялися будівництвом.

А 2008 року українці Анталії вирішили згуртуватися в громаду, яку назвали «Українська родина». Ця громадська організація надає різнобічну допомогу співвітчизникам, втілює чимало проектів. Торік 1 грудня в Анталії відкрили Український центр, де облаштували бібліотеку. Діє тут суботня українська школа. Влітку діти безплатно відпочивали в таборі, який створили за програмою Пласту. Тож вивчали українські звичаї, історію, здобували майстерність у встановленні наметів, вирушали в походи.

Як каже Віта Михайлова, маємо пам’ятати все, пов’язане з Україною, і в’язати міцну сув’язь із Батьківщиною.