ДУХОВНІСТЬ. Сьогодні до Києва із Мюнхена привезуть  чудотворну ікону «Микола Утішитель». Вона відома своїми дивами і тим, що належала святій  мучениці княгині Єлизаветі Федорівні. 

З вечора п’ятниці до ранку суботи святиня перебуватиме у Трапезному храмі Києво-Печерської лаври. Об 11:00 Хресною ходою сестри милосердя Сестринства на честь св. мч. Єлизавети перенесуть  ікону до храму Святителя Михаїла, що на Афонському подвір’ї (Олександрівська лікарня). Там ікона перебуватиме впродовж місяця, повідомляє Синодальний інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

За необхідності двері храму будуть відкриті цілодобово, аби всі віруючі змогли вклонитись великій святині. За порядком слідкуватимуть правоохоронці. Безпосередньо біля чудотворного образу вдень і вночі чергуватимуть сестри милосердя.

Постійна домівка ікони «Микола Утішитель» — каплиця Фонду ім. Олександра Глазунова у Мюнхені. Там вона зберігається вже 45 років. До цього була в єрусалимському храмі Олександра Невського, якому була подарована великою княгинею.

Віруючі звертаються до «Миколи Утішителя» передусім з молитвами про зцілення, а ще просять святого допомогти вгамувати біль та сум. Кажуть, образ врятував від смерті монахиню, котра мала пухлину головного мозку. Жінка ночувала у кімнаті поруч із святинею. Через певний час вражені німецькі лікарі констатували: пухлина зникла.