Днями миколаївці відзначили День єдності й територіальної цілісності України, боротьби з сепаратизмом в області. Рік тому 7 квітня  сотні миколаївців розігнали сепаратистський табір біля пам’ятника воїнам-ольшанцям і не допустили в місті та області донбаського сценарію.

Заходи відбулися в приміщенні обласної ради, де учасники тих подій ділилися спогадами. Також до миколаївців зі словами підтримки звернулися активісти Маріуполя, Сєверодонецька, Одеси та Херсона.

Заступник голови Луганської військово-цивільної адміністрації Ольга Лішік звернулася до миколаївських активістів із проханням не допустити повторення донбаського сценарію: «Не бійтеся висловлювати свою думку, коли бачите, що люди налаштовані проти державності, — реагуйте на це, не мовчіть. У нас війна почалася з того, що вийшли люди з комуністичними прапорами й кричали «ганьба» нашим воїнам».

Учасники зустрічі стоячи скандували «Героям слава!», коли вітали миколаївського «кіборга» військовослужбовця

79-ї аеромобільної бригади Сергія Танасова. «Рік тому ми ще не були свідками тих подій, —  згадує боєць. — Та вже місяць жили в окопах на кордоні з Кримом. За цей рік багато хлопців назавжди пішли з нашого строю. Та  сподіваюся, ми воюємо недарма. Спасибі велике всім за підтримку. Ще рік тому обороноздатності нашої армії вистачило б на 15 хвилин. Та ви підняли її матеріальну базу. Багато добровольців-патріотів України поповнили наші ряди й гідно захищають честь своєї країни на фронті».

Голова облдержадміністрації Вадим Меріков подякував миколаївським патріотам, які відстояли свободу і незалежність не тільки України, а й Миколаєва зокрема. Цей день вже увійшов в історію. «Ви вигнали нечисть з нашої площі, — зазначив він, — упевнений, що тут будуть встановлені меморіальні дошки Героїв, які загинули в зоні бойових дій». Також він подякував громадським організаціям, політичним силам, які й контролюють владу, і критикують її. Окрема подяка — волонтерам, справжнім патріотам, завдяки зусиллям яких армія не залишилася без підтримки.