Цього літа Міністерство освіти і науки ініціює «Літні мовні табори» — волонтерський проект, у межах якого українські школярі вивчатимуть англійську мову. За словами міністра освіти і науки Сергія Квіта, триватиме проект два-три тижні у червні.

Оскільки коштів із бюджету на нього не передбачено, Міносвіти звернулося по допомогу до волонтерів. До проекту вже долучилися Корпус миру США в Україні, Британська рада, Світовий конгрес українців, «Євромайдан SOS», Американські ради, програма «Кактус» і деякі видавництва — Cambrige University Press, McMillan Education, Oxford University Press тощо. «Це непросто — охопити всі школи, але ми намагатимемося. Значна їх кількість погодилася. Вчителі цих шкіл будуть одночасно й волонтерами.

Крім того, маємо 440 студентів-волонтерів із 23 вишів. Зголошуються взяти участь іноземці, котрі за різними проектами перебуватимуть на той час в Україні. Ми закликаємо всіх підтримати свої школи в рідних містах і селах», — сказав міністр журналістам на брифінгу. До проекту вже долучилося 1714 шкіл, в яких вивчатимуть англійську понад 27 тисяч дітей. За словами Сергія Квіта, деякі школи вже мають цей досвід: зокрема на Дніпропетровщині їх 726, на Полтавщині — 112, у Львівській області — 116, у Кіровоградській — 102. 

Детальну інформацію для волонтерів, контакти координаторів проекту, а також англомовні навчальні матеріали, які волонтери можуть використовувати в роботі зі школярами, можна знайти на сайті Міносвіти. 

Тетяна КАПУСТА 
 для «Урядового кур’єра»